تعلل در واگذاری بناهای پردیسان ماکو موجب فراری دادن سرمایه‌گذار می‌شود

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ماکو گفت: تعلل در واگذاری بناهای تاریخی پردیسان ماکو موجب می‌شود شرکت سرمایه‌گذار برنده مزایده از سرمایه‌گذاری در این مجموعه منصرف شود.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی، جلسه اولین کارگروه میراث‌فرهنگی ماکو به‌منظور پیگیری مصوبات سفر استاندار آذربایجان‌غربی به ماکو درباره تعیین تکلیف و واگذاری بناهای تاریخی، 30 آبان 1401 برگزار شد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ماکو در این جلسه با اشاره به ضرورت پیگیری مصوبات سفر و برگزاری جلسات متعدد در استان بیان کرد: در سال‌های گذشته از طریق مکاتبات و برگزاری جلسات با مسئولان شهرستانی، استانی و کشوری تلاش شده است تا وضعیت مالیکت و واگذاری بناهای قاجاری کوشک عزت‌الله‌خان، شهربانی و دارایی در این شهرستان تعیین تکلیف شود تا اقدامات لازم برای حفاظت، احیا و بهره‌برداری این آثار تسریع شود. اما تاکنون از طرف مالکان این مجموعه‌ها همکاری مناسبی انجام نشده و این امر موجب استهلاک و فرسودگی بیش از پیش آثار تاریخی به عنوان پشتوانه‌های فرهنگ معماری، اجتماعی و تاریخی منطقه شده است.

علی خورابلو با اشاره به مصوبات هیئت دولت مبنی بر واگذاری بناهای باارزش تاریخی به صندوق حفظ، احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی کشور افزود: در این راستا به‌دلیل هزینه‌بر بودن نگهداری، حفاظت و مرمت آثار تاریخی و در راستای جلب سرمایه‌گزاری‌های بخش خصوصی برای حفظ، احیا و بهره‌برداری چنین آثاری هیئت دولت وارد عمل شده و تاکنون در سایر استان‌ها بناهای میراث‌فرهنگی از طریق مزایده به بخش خصوصی واگذار شده و پس از مرمت با کاربری‌ تاسیسات گردشگری وغذاخوری و ... مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌اند.

او گفت: طبق مصوبه دولت بناهای شهربانی و دارایی، بانک ملی، شیرخورشید و کلاه‌فرنگی ماکو هم با حفظ مالکیت مالکان در اختیار صندوق حفظ و احیا قرار گرفته که پس از برگزاری چندین مزایده  در سال ۱۳۹۹ شرکت هلدینگ هتل‌های بین‌المللی ماهان با برنده شدن در مزایده و در بهار ۱۴۰۰ ابنیه‌های موسوم به پردیسان ماکو را تحویل گرفت.

رئیس کارگروه میراث‌فرهنگی ماکو خاطرنشان کرد: متاسفانه تاکنون دستگاه‌های مالک این بناها به دلیل عدم صراحت پاسخگویی در واگذاری و تحویل زمین به سرمایه‌گذار مانع تحقق امر حفظ، احیا و بهره‌برداری شده‌اند، که امید است با همکاری مسئولان اعم از فرماندار ماکو و نمایندگان مجلس در پیگیری مصوبات سفر استاندار شاهد برون‌رفت از مشکل چندین ساله نجات آثار تاریخی در این شهرستان باشیم.

ضرورت تسریع در احیای بناهای تاریخی ماکو

در ادامه فرماندار ماکو تصریح کرد: امروز اگر در نجات بناهای تاریخی مانند قالاجیق، دارایی و شهربانی و بیمارستان قدیم ارتش و قلعه ماکو تعلل شود، سرنوشت خوبی برای میراث‌فرهنگی منطقه پیش‌بینی نمی‌شود.

نادر کاظمی اضافه کرد: اگر تاریخ و فرهنگ هر ملتی را از آن بگیرند دشمنان بر آن مسلط خواهند شد، بنابراین دستگاه‌های متولی موظف هستند برای تعیین تکلیف بناهای میراث‌فرهنگی شهرستان در مصوبه سفر استانداری پیگیر موضوع باشند.

لزوم جذب سرمایه‌گذاری برای حفاظت از بناهای تاریخی

صابر جعفری دادستان ماکو نیز در این جلسه میراث‌فرهنگی را جزو هویت تاریخی و معماری و فرهنگی کشور دانسته و از حمایت قاطعانه مراجع قضایی بر تعیین تکلیف بناها و لزوم جذب سرمایه‌گزاران برای احیا و بهره‌برداری آثار تاریخی تاکید و گفت: دادگستری استان و شهرستان به نوبه خود پیگیر موضوع است.

نماینده هتل‌های بین‌المللی ماهان هم در پایان گفت: در صورت تعیین تکلیف و تحویل بناهای یاد شده در اسرع وقت اقدامات عمرانی و مرمتی با نظارت اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ماکو شروع خواهد شد و در غیر این صورت سهامداران شرکت مصم به ترک محل و انتقال سرمایه به استان‌های دیگر هستند.

در پایان این جلسه از بناهای پردیسان ماکو بازدید به عمل آمد.

انتهای پیام/

 

انتهای پیام/

کد خبر 14010830378299

برچسب‌ها